Argumentační akademie open access – ZMĚNA TERMÍNU

Termín konání: 20.10.2020 10:00 - 13:00
Místo konání: změna termínu
Pořadatel: Univerzita Karlova, Ústřední knihovna
Web akce: https://openscience.cuni.cz/OSCI-19.html?event=21471
Určeno pro: administrativní pracovníky
Kontaktní osoba: Šárka Grofová
Kontaktní e-mail: openaccess@cuni.cz

V reakci na nepříznivou epidemiologickou situaci způsobenou virem COVID-19 a zavedení distanční formy výuky na UK se bohužel ruší termín workshopu Argumentační Akademie OA. 

Aby mohl workshop vytvořit prostor pro aktivní participaci a diskuzi mezi účastníky, Centrum pro podporu open science se rozhodlo jej nepřevádět do online formy. Všichni přihlášení jsou srdečně zváni na náhradní termín, který bude vyhlášen začátkem letního semestru 2021 dle aktuální situace.


Centrum pro podporu open science Univerzity Karlovy Vás ku příležitosti Týdne otevřeného přístupu 2020 zve na praktický workshop „Argumentační akademie open access: Vyvracíme mýty o otevřeném přístupu k vědeckým informacím„, který je určený administrativním zaměstnancům českých vysokých škol a dalších výzkumných institucí, kteří se v rámci své práce zabývají problematikou open access.

Představíme si všeobecně známé zakořeněné mýty o open access, identifikujeme jejich původ a zformulujeme argumenty v rámci cvičné diskuze s oponenty, které podložíme nejnovějšími poznatky a současnou situací na poli otevřené vědy. Workshop bude interaktivní a vytvoří prostor ke sdílení zkušeností a názorů.

Workshopem Vás bude provázet Šárka Grofová, Univerzitní specialistka open access z Centra pro podporu open science UK.